Workshops en presentaties

Onderstaande workshops komen aan bod:


Ws 1a: Programmeren:

Programmeren in het onderwijs is een goede manier om te werken aan de 21e eeuwse vaardigheden.
Onder andere het computational thinking,; samenwerken; kritisch en creatief denken en probleemoplossend vermogen geef je hiermee op een leuke, vernieuwende manier vorm en inhoud.
* Wij laten zien hoe je een leerlijn programmeren op kunt zetten van unplugged, naar beeldscherm, naar robots.
Een praktische workshop waarin je de kennis en informatie krijgt om de volgende dag al te starten met programmeren.
Dit kan op iedere school met weinig tot geen kosten.

Na afloop van deze workshop ben je in staat gericht programmeerlessen in te zetten door de hele school.
Je bent geinformeerd over een unplugged-aanbod en een beeldscherm-aanbod.
Wil je hierbij ook nog robots inzetten? Wij laten zien hoe dat kan.W2 2: E-lab

In het ElabCLC komen groepen kinderen met hun leerkracht en schoolteams om geïnspireerd te raken door mogelijkheden die een rijke ICT leeromgeving biedt. Sinds januari 2015 hebben 4 besturen in de regio Heerenveen en de NHL opleiding PABO gewerkt aan de uitwerking van een  nieuwe visie voor de nieuwe tijd in de maatschappij en het primair onderwijs. We maken onze bezoekers duidelijk dat kinderen hun eigen leeromgeving kunnen bepalen door keuzes te stellen in een uitdagende omgeving, waarbij we de vaardigheden van de 21e eeuw centraal stellen.
Deze vaardigheden zijn het fundament voor de samenleving van 2032.
Het is niet alleen erg leuk en inspirerend om met nieuwe elementen te werken, maar ook raak je bekend met een andere manier van werken waarbij de vaardigheden voor het nieuwe onderwijs een rol van importantie spelen. Het bevordert ook jouw creativiteit als leerkracht en je wordt geïnspireerd dit in je eigen praktijksituatie uit te proberen.De eerste workshop wordt gegeven door het E-Lab CLCF te Oudeschoot  en de tweede worskhop wordt gegeven door het Innovatorium te Stiens.


WS 1b: Privacy door Kennisnet

De juristen van Kennisnet vertellen je alle ins en outs van het verwerken van persoonsgegevens, mediawijsheid en privacy.


Ws 3: 3d techniek

Tijdens deze workshop komt Jos kok met een inleiding over 3D printen in het algemeen daarna krijgen de cursisten een interactieve workshop 3D ontwerpen en printen met Tinkercad en de Ultimaker +


Ws 4a: Virtual reality

2016 wordt gezien als de doorbraak van Virtual Reality. Maar is het dat wel? En wat kan je er dan precies mee. Deze workshop laat een aantal praktische voorbeelden zien van Virtual Reality. Wat is VR? Hoe kan ik het gebruiken in mijn klas? En wat heb ik nodig om het in te zetten? Tips en tricks voor de enthousiaste leerkrachten!

Mensen weten wat Virtual Reality is, wat het inhoud en hoe je het kunt inzetten in de klas. O.a. Google Expeditions wordt veelvuldig gebruikt.

Let op! er is slechts 1 sessie virtual reality!


Ws 5: Digitale geletterdheid
Hoe maak je leerlingen digitaal geletterd?

Veel scholen zijn druk bezig de 21st century skills in hun onderwijs te integreren. Maar hoe doe je dat specifiek met het onderdeel digitale vaardigheden? Hoe maak je jouw leerlingen digitaal geletterd? Tijdens de Praktijkdag geeft Instruct een workshop over digitale geletterdheid en de nieuwe methode DIGIT die scholen uit het Voortgezet Onderwijs gebruiken. Met DIGIT maak je leerlingen digitaal geletterd volgens alle competenties die beschreven zijn in diverse rapporten over digitale geletterdheid in het Voortgezet Onderwijs (KNAW en SLO). Je gaat tijdens deze workshop actief aan de slag om de methode zelf te ontdekken!

De workshop zorgt ervoor dat docenten goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkeling op gebied van Digitale Geletterdheid. Naast het vergaren van nieuwe kennis leren de docenten hoe zij effectief en efficiënt kunnen omgaan met de nieuwe methode voor Digitale Geletterdheid.


Ws 6: programmeren met Arduino

In deze workshop maken deelnemers kennis met het programmeren van digitale bordjes. Arduino is geschikter voor de hogere klassen en Micro;bit voor de categorie groep 7 tot en met de onderbouw van het VO.

U kunt aan de slag met zowel Arduino als Micro;bit. Ook weten deelnemers hoe het materiaal voordelig aan te schaffen en er verder mee te gaan.


Ws 7:  Book creator

iBooks Author, dat gratis in de App Store voor Mac kan worden gedownload, is een geweldige app waarmee iedereen iBooks-studieboeken (of andere soorten boeken) voor iPad en Mac kan maken. Door bijvoorbeeld galerieën, videobeelden, interactieve diagrammen en vragen, 3D-objecten, widgets en wiskundige uitdrukkingen in dit soort boeken te verwerken, komt de inhoud tot leven op een manier die een gedrukt boek niet kan evenaren. Leer hoe u Multi-Touch-boeken voor gebruik in het onderwijs maakt en deelt. (neem je macbook met book creator voorgeinstalleerd mee!)


Ws 8 Timpaan  I Movie, filmpjes maken en bewerken

iMovie is een krachtige app om filmpjes mee te maken, waarmee jij en je leerlingen inspirerende en  fantasierijke verhalen kunnen vertellen met behulp van beelden die je zelf hebt gemaakt met je iPad.  In deze workshop leer je hoe je veel van de krachtige tools en features van iMovie kunt gebruiken door een eigen film te maken. Je leert de basiselementen en functies kennen, en ook hoe het exporteren en delen werkt. Gedurende de workshop doe je noodzakelijke vaardigheden op en zul je inspiratie opdoen om je eigen iMovie projecten te creëren en leerprocessen ‘vast te leggen’.
NB: Mocht je iMovie nog niet op je iPad hebben staan, en wil je meedoen met de workshop,  download de app dan via de App Store.

Een concreet idee om met iMovie in de eigen klas aan de slag te gaan. Je hebt met deze workshop voldoende kennis opgedaan om – afhankelijk van de situatie in jouw klas – je leerlingen ermee aan de slag te laten gaan.


WS 9. Programmeren op de basisschool met Dash en Dot

Ervaar tijdens deze workshop dat het fantastisch is om te leren met de robots Dash en Dot! Programmeer de robot zodat hij xylofoon kan spelen, balletjes kan schieten, zelf ingesproken geluiden maakt en gaat bowlen!

U krijgt een korte uitleg over het lesmateriaal op Codevaardig.nl. De kant-en-klare leskaarten sluiten aan bij de doelen Computational Thinking. Onbewust leren kinderen over abstractie, variabelen en algoritmes. Weet u al wat dit inhoudt? Dit gaat u ervaren wanneer u zelf aan de slag gaat met de leskaarten. Na deze workshop bent u startklaar om met uw klas aan de slag te gaan met de robotjes Dash en Dot! Laat u verrassen!


Bedrijfspresentaties:

PTH

Prowise
Prowise Presenter/ ProConnect in de klas
Steeds meer scholen in Nederland maken gebruik van de online Presenter digibordsoftware.
Deze heeft alleen al in Nederland inmiddels meer dan 200.000 gebruikers.
In deze workshop zal deze software in combinatie met de interactieve mogelijkheden centraal staan. Deze software is op elk bestaand digibord/elke pc/ elke tablet te gebruiken.
Vandaag gaan we vooral tonen wat er allemaal kan met het pakket waar al meer dan 200 onderwijstools in zitten (en nu ook nog eens de eerste 30 touchtafeltools die we jullie graag tonen)
Jullie kunnen dit keer al meteen actief meedoen. Het wordt dus geen luistershop , maar een echte workshop !
Beschikken jullie over een laptop, tablet of mobiel ?
Neem deze dan zeker mee naar deze bijeenkomst.
Beschik je over een mobiele telefoon, tablet of Ipad?
Lukt het om onze gratis app ProConnect alvast te installeren ?
Zie : https://www.prowise.com/nl/presenter-software/proconnect/
(mocht het niet lukken: geen nood; dan kijken we er samen naar ……..)

Mijn school:

Ouderparticipatie en oudercommunicatie, iedere basisschool geeft hier op zijn eigen manier invulling aan. Hoe zorgt u ervoor dat uw beschikbare tijd en geld vooral besteed wordt aan de leerlingen in plaats van aan administratieve handelingen?

MijnSchool is een complete oplossing die medewerkers van basisscholen echt werk uit handen neemt en concreet invulling geeft aan ouderparticipatie.

MijnSchool is de concrete en makkelijk te gebruiken oplossing voor communicatie met ouders (en leerlingen). Door een officiële koppeling met ParnasSys, ESIS en Dotcomschool zijn gegevens van school, groepen, medewerkers, leerlingen en ouders volledig beschikbaar en dagelijks up-to-date! Nieuwsberichten plaatsen, uitnodigingen sturen voor activiteiten, oudergesprekken plannen of een foto plaatsen op een fotoalbum wordt voor iedere leerkracht eenvoudig. Ook is er (eindelijk) ondersteuning voor de klassenouders die berichten kunnen sturen of hulpverzoeken kunnen doen. Nieuwsbrieven op papier of in PDF via e-mail versturen is niet meer nodig met het MijnSchool portaal. Ouders hebben alle voor hun (kinderen) relevante informatie direct en altijd bij de hand op laptop, tablet of smartphone. Ook kunnen ze ten allen tijde wijzigingen doorgeven in adres of contactgegevens.

Nieuwsgierig geworden? Kom eens kijken bij onze demonstratie!

Na de workshop hebben medewerkers van basisscholen inzicht in de onderscheidende punten van MijnSchool:

– Grotere betrokkenheid van ouders bij de basisschool van hun kind(eren) door optimale en aantrekkelijke communicatiefaciliteiten via het MijnSchool ouderparticipatie- en communicatieportaal.

– Meer tijd voor onderwijs en het kind door vermindering administratieve lasten voor medewerkers van basisscholen, doordat MijnSchool de medewerkers van een basisschool werk uit handen neemt.

– Concrete invulling ouderparticipatie.


Oefenweb

In dit digitale tijdperk kan leren efficiënter, maar vooral ook leuker en uitdagender. Vanuit die overtuiging ontwikkelt Oefenweb online leeromgevingen voor adaptief onderwijs. Bekende voorbeelden zijn Rekentuin, Taalzee en Words&Birds waarmee inmiddels 315.000 leerlingen rekenen, taal en Engels oefenen.Tijdens deze presentatie demonstreren we u onze oefenprogramma’s. We tonen aan dat een gedegen meetsysteem aan de basis ligt van onze adaptieve producten. Hierdoor oefenen leerlingen altijd op het eigen niveau en biedt het leerkrachten tegelijkertijd inzicht in de prestaties en ontwikkeling van hun leerlingen.Na het volgen van de Oefenweb sessie heeft u inzicht in wat de mogelijkheden zijn van de online leeromgevingen van Oefenweb en waarin zij zich onderscheiden van overig lesmateriaal. Ook heeft u de producten in werking gezien, tips gekregen om het in de klas in te zetten en bent u in staat te bepalen of de programma’s geschikt zijn voor uw onderwijs. Indien u er al mee werkt leert u tijdens deze presentatie verschillende mogelijkheden waarop u de programma’s kunt inzetten.


Blink educatie

Digitaliseren: geen doel maar een middel!
Zinvol digitaliseren: niet digitaal werken als doel op zich maar als middel om verrassende, prikkelende en uitdagende lessen te geven. En om het nakijken en bijhouden van resultaten makkelijk te maken.
In deze kennissessie nemen we je mee in de lessen van Blink: Groove.me voor Engels, Blink Wereld voor de vakken wereldoriëntatie en Kazoo voor muziek. Bij Blink maken we vernieuwende, digitale lesmethodes waarbij het bereiken van de leerling het uitgangspunt is. Onze lesmethodes richten zich op het prikkelen en nieuwsgierig maken van leerlingen, zodat ze vooral veel zelf ervaren en ontdekken.
Tijdens deze kennissessie ervaar je zelf wat een leerling ervaart tijdens een Engelse les, ga je eenvoudig programmeren en op deze manier ontdekken wat Computational Thinking is. Ook ga je een dancenummer maken in onze online muziekstudio. Zo ervaar je zelf hoe je via digitale middelen activerende lessen kan geven!
P.s.: heb je zelf een tablet, laptop of Chromebook? Neem hem dan mee naar deze workshop!
Aan de hand van de gratis proeflessen kan je de opdrachten, die je tijdens de kennissessie hebt gedaan, ook met je klas doen. Ook weet je hoe je digitale middelen in kunt gaan zetten die de lessen inspirerend, prikkelend en activerend maken. Je hebt daarnaast een goed beeld gekregen van de lesmethodes van Blink.


Vierkantgoed

Wat is er mooier dan leerlingen die enthousiast samen aan het werken en leren zijn rond onderwerpen die hen interesseren en raken? Om die manier van leren te ondersteunen is het handig om een aantal zaken goed geregeld te hebben. Leerlingen die prettig en eenvoudig samenwerken met ICT, goed op de hoogte zijn van wat er van hen gevraagd wordt, inhoud aangereikt krijgen én zelf zoeken, hun resultaten op aansprekende wijze kunnen laten zien. Dit is waar het leerlingportaal van Vierkantgoed op inspringt.

Een laagdrempelige omgeving binnen het Microsoft domein waarin leerkrachten en leerlingen samen het leren vormgeven. Doe je mee aan deze interactieve en praktische sessie ,dan leer je via de principes van design thinking en deep learning een rijke en inspirerende thema-omgeving te creëren. Daarnaast tonen wij hoe de leerling vervolgens met dit thema aan de slag kan binnen het leerlingportaal van Vierkantgoed.

Je eigen uitgewerkte thema volgens de principes van deep learning en design thinking. De mogelijkheid om deel te nemen aan onze pilot thematisch werken mbv het O365 leerlingportaal. Daarnaast biedt Vierkantgoed zowel een O365 school- en leerlingportaal, alsmede een adviestraject waarin visie naar praktijk kan worden begeleid.

 

Next Level school: 
In Friesland wordt een nieuw soort school gevormd. Duurzaam, toekomstbestendig, 21e eeuws en goed voor leerlingen, leerkrachten en de hele gemeenschap er om heen. Een school waar gepersonaliseerd, flexibel en persoonlijk onderwijs voorop staat. Met aandacht voor talent, interesses en experimenten. Groepsdoorbroken, vakdoorbroken en muurdoorbrekend. Het concept is door leerkrachten ontwikkeld vanuit hun kennis en expertise. Er ligt nu een manifest en een plan. Vijfentwintig scholen door heel Friesland zijn nu aan het next levelen.
Wil je ook naar een next level met je school? Ben je benieuwd hoe dat vorm gegeven wordt? Schrijf je in voor deze presentatie


Bomberbot

De sessie start met een korte introductie van programmeren en een toelichting hoe leerlingen tijdens het programmeren werken aan belangrijke 21e eeuwse vaardigheden. Deelnemers zullen ervaren dat programmeren helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Sterker nog: concepten uit het programmeren zijn gemakkelijk uit te leggen aan de hand van alledaagse situaties die wij allemaal herkennen. Vervolgens zullen we samen een programmeerles met Bomberbot doorlopen waarbij leerkrachten de kracht ervaren van de combinatie van unplugged activiteiten en de Bomberbot game om programmeerconcepten echt onder de knie te krijgen. Aan het einde van de sessie gaan we in op de ondersteuning die wij leerkrachten bieden en welke mogelijkheden er zijn om programmeren een plekje te geven in het curriculum.


workshops 1 bedrijfspresentatie workshops 2
Programmeren Snappet Privacy
E- lab Oudeschoot Mijn school Innovatorium Stiens
3d techniek door Rolf Oefenweb 3d techniek door Rolf
Virtual reality door Heutink PTH
Digitale geletterdheid door Instruct Blink Digitale geletterdheid door Instruct
Programmeren met Arduino Vierkantgoed (0365) Programmeren met Arduino
Programmeren met Dash en Dot Next Level Programmeren met Dash en Dot
Book creator door AMAC Bomberbot Book creator door AMAC
I Movie, filmpje maken door Timpaan I Movie, filmpje maken door Timpaan

Marktplaats:

SES computers

SES Computers;

SES Computers is een gerenommeerde  leverancier van refurbished hardware binnen het onderwijs.

De refurbished producten van SES zijn van absolute topkwaliteit. Het betreffen enkel modellen uit de zakelijke  lijn  van A-merken zoals Dell, HP, Lenovo etc. Hiermee heeft de school de garantie op de beste zakelijke kwaliteit die verkrijgbaar is. De refurbished systemen hebben vergelijkbare specificaties als een nieuw systeem, maar zijn tot wel 70% voordeliger. Al de systemen worden op 20 punten technisch gecheckt. Of het nu gaat om 10 of 500 werkplekken, SES Computers  garandeert topkwaliteit en een forse besparing.

Next Business Day garantie;

Geen omkijken meer naar uw systemen of IT specialisten nodig. Met de next-business-day service van SES heeft u een storing binnen 2 minuten online aangemeld en SES regelt de rest. De volgende werkdag komt een monteur van SES op locatie om de storing direct te verhelpen. Als dit niet direct mogelijk is zal de monteur het systeem omruilen. Hierdoor zijn systemen nooit langer dan 1 werkdag uit de lucht.

Heutink ICT

Heutink ICT is een ICT-totaalleverancier met ruim 100 jaar onderwijservaring. Met onze heldere visie, specifieke onderwijservaring en hoogwaardige technische kennis zijn we een gewild gesprekspartner voor alle geledingen in het onderwijs. Samen creëren we oplossingen die werken – vandaag én morgen.

Lantech

Onze expertise en innovatieve oplossingen rond IT Security uitdagingen als DDoS aanvallen, BYOD, gedifferentieerd leren, Wi-Fi en steeds strakkere wet- en regelgeving rondom leerling gegevens delen wij graag met u. Ons doel: kennis in uw organisatie vergroten en komen tot een veilige, betrouwbare, en beheersbare IT-Infrastructuur op uw school.

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inschrijfformulier

Nieuwsbrief Project21Noord

Alle nieuwtjes over en rond Project21Noord
* = verplicht veld

door MailChimp!

Facebook

Project 21 Noord
Project 21 Noord added 3 new photos.9 months ago
Geweldige middag gehad!

Zet in je agenda!

Project21Noord
Woensdag 22 maart 2017

Locatie

Hogeschool Van Hall Larenstein Agora 1 te Leeuwarden.
Made by Babbells (www.babbells.nl)