Project 21 Noord

In de praktijk op 22 maart in Leeuwarden.

Het congres van 2015 is niet te vergelijken met die van dit jaar. Dit jaar gaan de handen daadwerkelijk uit de mouwen! De workshops zijn langer en hebben vooral een praktisch karakter! Leerkrachten, directeuren en ICTers uit het basis en voortgezet onderwijs gaan daadwerkelijk aan het werk met de educatieve programma’s, materialen en lespakketten. Maar liefst anderhalf uur per keer mogen zij oefenen, spelen en bouwen, zodat zij het de volgende dag al in de praktijk kunnen toepassen. Programmeren, coderen, educatieve tools, mediawijsheid, robotica….alles komt aan bod tijdens deze conferentie.

In de pauzes kunnen de bezoekers neuzen op de marktplaats en afspraken maken met de verschillende bedrijven in de vorm van speeddates. Ook zullen een aantal bedrijven productpresentaties geven.

Het congres is voor de onderwijzers op een gunstig tijdstip gepland. Vanaf half vier kunnen de bezoekers binnen komen en het congres loopt tot negen uur ’s avonds. Tussentijds wordt er voor een maaltijd en andere consumpties gezorgd. Dat gezamenlijk met het feit dat het congres vooral dichtbij is, maakt het zeer aantrekkelijk.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je in!

Het persbericht van de voorgaande conferentie:

Conferentie 15 april 2015

 Op woensdag 15 april 2015 vindt onder de naam Project21Noord een unieke conferentie plaats in Drachten.

Het unieke karakter is gelegen in het feit dat de conferentie een coproductie is van twee onderwijssectoren in het Noorden, te weten de vereniging ICT-Noord (die een groot aantal scholen voor voortgezet onderwijs vertegenwoordigt) en het samenwerkingsverband SD-Fryslân (dat een groot aantal scholen voor primair onderwijs vertegenwoordigt).

De naam van de conferentie – Project21Noord – kent een aantal dimensies. Allereerst is het een primeur dat rondom onderwijs en ICT beide onderwijssectoren de handen in een slaan. Het project is de aftrap van een samenwerking die zich niet beperkt tot de conferentie. Ten tweede is het een conferentie gericht op docenten, coördinatoren, managers, directeuren en bestuurders in de drie noordelijke provincies. En dat onder het motto dat wij niet van ver hoeven te halen, wat wij elkaar in het Noorden kunnen bieden.

Elkaar vinden, elkaar aanvullen en elkaar versterken – dat is de insteek van deze eerste conferentie in Noord-Nederland over de vaardigheden van de 21ste eeuw.

21c

De conferentie is opgebouwd rondom de vaardigheden van de 21ste eeuw en kent een rijk palet aan gastsprekers en workshopleiders.

Zowel ICT-Noord, als SD-Fryslân zien de conferentie als een eerste stap naar samenwerking tussen het voortgezet en het primair onderwijs. Een samenwerking die echt waarde toevoegt aan het onderwijs. Een samenwerking die gaat over de zaken die er in het onderwijs echt toe doen. Een samenwerking die inspirerend en stimulerend is voor alle medewerkers uit beide onderwijssoorten. Een samenwerking waar de leerlingen de vruchten van plukken.

 

 

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inschrijfformulier

Nieuwsbrief Project21Noord

Alle nieuwtjes over en rond Project21Noord
* = verplicht veld

door MailChimp!

Facebook

Project 21 Noord
Project 21 Noord added 3 new photos.9 months ago
Geweldige middag gehad!

Zet in je agenda!

Project21Noord
Woensdag 22 maart 2017

Locatie

Hogeschool Van Hall Larenstein Agora 1 te Leeuwarden.
Made by Babbells (www.babbells.nl)